Ki mondta, hogy a balett nem lehet szexis?
2015. február 12. írta: ArtLove

Ki mondta, hogy a balett nem lehet szexis?

 

 

Szergej Polunyin a világ egyik legjobb és legtechnikásabb balett-táncosa. A 25 éves ukrán balettsztár 2012-ben tett szert világhírnévre, amikor otthagyta a Royal Balett szólótáncosi pozícióját, mert nem bírta az intézmény szigorú rendjét, és egy barátjával tetoválószalont nyitott. Azonban nem bírta sokáig tánc nélkül, és 2012 nyarától a moszkvai Stanislavsky Music Theatre-ben dolgozik.

 

david-lachapelle-sergei-polunin

(Forrás: Designcollector)

 

Pár napja jelent meg a videómegosztókon egy négy perces, improvizatív koreográfiája, amely villámgyorsan terjedt el az interneten. A klipet David LaChapelle rendezte Hozier Take Me to Church című számához. Polunyin a videóban végig improvizál, a rendező szabad kezet adott neki. Lélegzetelállító mozdulatai hűen tükrözik a zene sötétebb és világosabb pillanatait, a helyszínválasztás pedig tökéletesen illik a dinamikus koreográfiához.

Sokan gondolják úgy, hogy a balett nőies műfaj, és sokszor feltételezik a férfi táncosokról, hogy a saját nemükhöz vonzódnak. Polunyin videója azonban ennek pont az ellenkezőjét bizonyítja. A témában egyébként készültek kutatások is. J. Michael Bailey és Michael Oberschneider 1997-ben végzett kutatásokat a szexuális irányultság és professzionális táncművészet összefüggéseiről, amelyekből kiderült, hogy kb. fele-fele arányban fordul elő egy társulaton belül a heteroszexualitás és a homoszexualitás. 

Forrás: Fidelio

A bejegyzés trackback címe:

https://allyouneedisart.blog.hu/api/trackback/id/tr687165173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Túrós (törölt) 2015.02.13. 13:42:47

ez max a melegeknek volt szexis

voi 2015.02.13. 15:53:52

szerintem a balettnek nem kell szexisnek lennie, ez sem volt az szerencsére!
Jó a koreo és a táncos tényleg, a zene mondjuk nem tetszett.
süti beállítások módosítása