Híres festmények új szemszögből
2014. november 27. írta: ArtLove

Híres festmények új szemszögből

José Manuel Ballester spanyol művész mindenki számára ismerős képeket alakított át, ezzel helyezve őket egy teljesen új megvilágításba. Rejtett terek című képsorozatában a klasszikus festményekről eltávolította a szereplőket, így fedve fel az észrevétlen, rejtett tereket és tárgyakat. Ballester ötvözi a klasszikus művészetet a modern technológiával. Képei arra késztetnek, hogy egy új szemszögből nézzük meg a jól ismert alkotásokat, és értelmezzük újra a történeteket. Néhány képen egy tragédia nyomait látjuk, más alkotásokat vizsgálva pedig csak egy egyszerű kérdést teszünk fel: Hova tűnt mindenki? Annyi bizonyos, hogy az üres terek teljesen új értelmezéseket nyitnak meg előttünk.

 

Sandro Botticelli: Vénusz születése, 1486 körül

(Forrás: Boredpanda)

Leonardo da Vinci: Az utolsó vacsora, 1498

(Forrás: Boredpanda)

Diego Velázquez: Krisztus a kereszten, 1632

(Forrás: Boredpanda)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://allyouneedisart.blog.hu/api/trackback/id/tr186937345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.11.28. 11:42:29

mitől művészet egy kis fotósopolás???

Szelid sunmalac 2014.11.28. 13:36:20

@doggfather: Miert ne lenne az? Ne mindegy, hogy agyagba, vaszonra, vagy gepen fejezed ki a gondolataid es alkotsz ujat? A muveszet az alkotas, az ertekek letrehozasa.

Nyomek 2014.11.28. 13:38:09

@doggfather: Miért, mitől művészet a Mona Lisa?

A fotosopp meg nem valósághű, mert Medúza tutaja ugyanakkorát süllyed üresen, mint a kb 13 emberrel rajta.
süti beállítások módosítása