„Hamisított” Picasso-festményeket állítottak ki Stuttgartban
2014. november 12. írta: ArtLove

„Hamisított” Picasso-festményeket állítottak ki Stuttgartban

Dario Fo Nobel-díjas olasz író hat “hamisított”, lemásolt Picasso-festményét állították ki a stuttgarti Abtart Galériában. Dario Fo a festő alkotásait szerette volna használni a Meztelen Picasso című színpadi és könyves projektjéhez, ám a művész fia olyan magas összeget követelt a jogokért, hogy úgy döntött, megcsinálja maga a festményeket.

Forrás: Arte e Salute

 

A 88 éves író festőiskolájával együtt maga festette meg Picasso mintegy 80 művét. Peter Femfert frankfurti galériatulajdonos a Fo-képeknek az “Inkább utánérzések” címet adta. A kiállítás betekintést ad az író-rendező-díszlet- és jelmeztervező képzőművészeti munkáiba: Dario Fo 1974 óta fest. Írás és festés nála szorosan összetartozik. Dario Fo-nak, aki 1997-ben irodalmi Nobel-díjat kapott, gyakran a képzőművészet segített legyőzni írói válságait.

Forrás: Exibart

Forrás: MTI

A bejegyzés trackback címe:

https://allyouneedisart.blog.hu/api/trackback/id/tr686891065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása